دکتر منیژه سیمین دخت هاشمی جم » بیماری های زنان » چگونه با تخمدان پلی کیستیک باردار شویم؟
مدت زمان مطالعه ۵ دقیقه

چگونه با تخمدان پلی کیستیک باردار شویم؟

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: میانگین: ]

چگونه با وجود تنبلی تخمدان بارداری را تجربه کنیم؟

یکی از سوالات پر تکرار و دغدغه ی خانم های است که می خواهند باردار شوند و طعم شیرین بچه دار شدن را بچشند اما دچار عارضه ای به نام سندروم تخمدان پلی کیستیک شده اند و نگرانی از بابت این اتفاف مهم در زندگی شان دارند.

سندرم‌ تخمدان‌پلی کیستیک، یکی از دلایل شایع ناباروری در زنان‌ می باشد. اما با وجود این اختلال، امکان بارداری وجود دارد. درمان هایی نظیر مصرف دارو و یا IVF می توانند موثر واقع شوند.
در بسیاری از‌خانم ها ترکیبی از تغییر در سبک زندگی و مصرف داروهای باروری به بارداری کمک می کند. این در حالی است که برخی خانم های مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک باید IVF کنند.

در ادامه این مقاله اطلاعات بیشتری با کمک مطالعات انجام شده در این زمینه از منابع معتبر علمی در اختیارتان قرار می دهیم.
با ما همراه باشید:

 

تنبلی تخمدان چیست؟

فهرست محتوا

سندروم تخمدان پلی کیستیک یا همان تنبلی تخمدان نوعی از اختلالات جسمانی در خانم ها محسوب می شود که گاهی اوقات موجب عدم بارداری و بروز ناراحتی های دیگری نمیز می شود که در ادامه در اینت مورد بیشتر بحث می کنیم.

این عارضه زمانی شکل می گیرد که تعادل ترشح هورمون های زنانه بر هم می خورد و نوعی بی نظمی ایجاد می شود و یک خصیصه ی مهمی دارد و آن هم این است که هورمون های مردانه ای به نام آندروژن بیش از حد معمول تولید می شوند. در چنین حالتی نشانه های بروز داده می شود.

علائم سندروم تخمدان پلی کیستیک

  • رویش موهای زائد در صورتو بدن خانم
  • ریزش مو غیر طبیعی
  • تغییر ناگهانی وزن بدن کاهش یا افزایش وزن را به همراه دارد.
  • آکنه یا جوش های چربی
  • احساس خستگی مفرط
  • اختلال در خواب
  • احساس درد در ناحیه سر
  • بی نظمی در دوره های عادت ماهیانه
بیشتر بخوانید
درمان زگیل تناسلی با پلاسماجت

کاهش وزن و تخمک گذاری

بسیاری از خانم های مبتلا به تخمدان پلی کیستیک، اضافه وزن دارند، آن هم به این دلیل که این اختلال تاثیر منفی می گذارد بر پردازش و تولید انسولین در بدن و منجر به بالا رفتن وزن خواهد شد.
یکی از دلایلی که خانم‌های مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک باردار نمی شوند این است که تخمک گذازی اتفاق نمی افتد و یا به صورت نامنظم انجام می شود.
خانم های مبتلا به این اختلال که اضافه وزن دارند، ممکن است چند ماه تخمک گذاری نداشته باشند.
تحقیفات نشان می دهند کم کردن وزن می تواند به منظم شدن تخمک گذاری کمک کند. اما کاهش وزن به تنهایی به بارداری کمک نمی‌کند و نیاز است دارو نیز مصرف شود. خانم هایی که در کنار مصرف دارو، وزن کم می کنند شانس بارداری شان بیشتر خواهد بود.
کاهش وزن کار آسانی نیست، به خصوص برای خانم هایی که مبتلا به تخمدان پلی کیستیک‌ هستند.

رژیم غذایی ورزش و تخمدان پلی کیستیک

داشتن رژیم غذایی سالم در خانم های مبتلا به تخمدان پلی کیستیک از اهمیت بالایی برخوردار است. آن هم به دلیل بالا بودن میزان افزایش وزن و این که تنظیم انسولین مختل می شود.
برخی تحقیقات نشان می دهند که رژیم غذایی کم کربوهیدرات می تواند برای خانم های مبتلا به این اختلال مفید باشد.
نکته مهم این است که رژیم غذایی باید سرسار از مواد غذایی مغذی از جمله پروتئین ها و قند پایین باشد. از مصرف مواد غذایی پردازش شده و تنقلات باید خودداری شود.
ورزش کردن نیز می‌تواند به تسکین علائم تخمدان پلی کیستیک کمک کند. ورزش در کنار رژیم غذایی سالم می تواند‌ به تنظیم سیکل قاعدگی کمک کند. به علاوه این که، سبک زندگی سالم باعث‌ می شود درمان های باروری کارایی بهتری داشته باشند.


مصرف دارو

در برخی موارد نیاز است دارو ‌مصرف شود تا به درمان شرایط و یا باروری کمک شود.
در ابتدا، سطح انسولین مورد بررسی قرار می گیرد. اگر بیمار مقاوم به انسولین باشد، داروی دیابت به درمان مقاومت انسولین و‌ هم ‌چنین کاهش وزن کمک خواهد کرد.
متفورمین. از جمله داروهایی است که به خانم های مبتلا به تخمدان پلی کیستیکی‌ که اضافه وزن ندارند تجویز می شود. این دارو ایمن است و به باروری کمک می کند.
کلومید. شایع ترین داروی باروری است و‌ به درمان تخمدان پلی کیستیک کمک می کند. بسیاری از خانم‌ها با مصرف کلومید، بارور می شوند.
لتروزول. اگر متفورمین و کلومید موثر واقع نشوند، لتروزول از سوی پزشک تجویز خواهد شد.
گنادوترودین ها. اگر مصرف کلومید و لتروزول موثر واقع نشود، مرحله بعدی تزریق یا گنادوتروپین می باشد. گنادوتروپین ها، از هورمون های LH، FSH و یا ترکیبی از هر دو تشکیل شده اند.

بیشتر بخوانید
آیا آندومتریوز سرطان است؟

روش‌ های باروری

در صورتی که گنادوتروپین موثر واقع نشود، لقاح خارج رحمی (IVF) در نظر گرفته می شود. این روش شامل تزریق داروی باروری به منظور تحریک تخمک گذاری و افزایش تعداد تخمک های بالغ می باشد. تخمک ها از تخمدان گرفته می شوند.
سپس تخمک ها و اسپرم‌ها در محیط آزمایشگاهی لقاح داده می شوند. اگر روند به خوبی طی شود، اسپرم با تخمک بارور خواهد شد. تخمک های بارور طی سه تا پنج روز تقسیم‌ می شوند و‌ رویان تشکیل خواهد شد. در نهایت، رویان در رحم کاشته می شود.
چند هفته بعد باید تست بارداری انجام شود تا میزان موفقیت روش مشخص گردد.

آیا نیازی به تخمک اهدایی می باشد؟

بعید است که برای خانم های مبتلا به تخمدان پلی کیستیک از تخمک اهدایی استفاده شود، مگر این که مشکلات باروری مانند بالا بودن سن خانم در میان باشد.

نتیجه گیری

همانطور که در مباحث پیشین هم بدان شااره شد، چنانچه هر گونه علائم و موارد مذکور را حتی به صورت خفیف نیز تجربه کردید حتماٌ به یک متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید و در جهت درمان آن نیز اقدامات لازمه را انجام دهید. این گونه می توانید از سلامتی خود به نحو احسن محافظت کنید.

Source:

دکتر منیژه سیمین دخت هاشمی جم

فارغ التحصیل جراحی زنان و زایمان سال 1386 از دانشگاه علوم پزشکی ایران

فارغ التحصیل دکترا حرفه ای از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی سال 1373

فلوشیپ پرناتولوژی از بیمارستان صارم سال 1393

عضو جامعه جراحان اروپا NESA

دارای بیش از 15 سال کار در حیطه جراحی و بیماری های زنان و زایمان در بیمارستان های تهران

برچسب ها:
پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با پزشک