مدت زمان مطالعه ۶ دقیقه

مشاوره قبل از بارداری

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: میانگین: ]

اهمیت مشاوره پیش از بارداری

فهرست محتوا

آن دسته از زوجینی که قصد فرزند آوری را دارند برای انجام نوع تست و آزمایشات مختلف به منظور حفظ سلامتی مادر و جنین به متخصص زنان و زایمان مراجعه می کنند تا تمامی موارد مربوط به بارداری و را دریافت کنند و با رعایت آن ها بارداری راحت و بدون دردسری را تجربه کنند. بر اساس تحقیقاتی که انجام شده است تا کنون آمار بالای در ارتباط با انجام مشاوره های پیش از بارداری و حاملگی های موفقیت آمیز وجود داشته است پس نسبت به آن اهتمام بورزید. این آزمایشات و مشاورات توسط بهترین متخصص زنان انجام و زوجین از جهت فیزیکی و روحی برای بچه دار شدن آماده می شود. در ادامه این مقاله با توجه به اهمیت بالای این موضوع قصد داریم به تمامی ابعاد مشاوره قبل از بارداری می پردازیم تا ابهامات موجود برای مخاطبین عزیز برطرف گردد. برای کسب اطلاعات بیشتر با ما همراه باشید:

مشاوره قبل بارداری چیست؟

به طور کلی مشاوره قبل از بارداری به دو دسته مهم تقسیم بندی می شود، در ابتدا پزشک به بررسی تمامی ابعاد جسمی مادر و بعد از شرایط روحی وی می پردازد. این کار به منظور حفظ سلامت مادر و نوزاد انجام می شود.

در مورد مراجعه به متخصص زنان و زایمان برای مشاوره قبل از بارداری

بهترین زمان مشاوره قبل بارداری سه تا شش ماه قبل از اقدام به بارداری است و هدف از این مشاوره بررسی سلامت زوجین است.

خانم از جهت بیماری های داخلی و آزمایشات روتین تیروئید ویتامین ب و تست های عفونی بررسی می شود. معاینه پستان و سونوگرافی از پستان و رحم و ضمائم رحمی و بررسی روز تخمک گذاری انجام می شود و پاپ اسمیر گرفته می شود.

از آقا هم درخواست آزمایش مایع منی می شود از جهت تعداد تحرک و نوع اسپرم ها مهم است. توصیه های تغذیه ای اصلاح سبک زندگی و مصرف اسید فولیک به زوجین توصیه می شود و اگر بیماری های عصبی مثل افسردگی و اضطراب در زوجین مشاهده شود بهتر قبل از اقدام به بارداری این مسائل با روانپزشک مورد بررسی و درمان قرار بگیرد.

بیشتر بخوانید
فریز تخمک، اسپرم و جنین

در این جلسات، تغذیه قبل از بارداری، خدمات بهداشتی و درمانی در دوران بارداری، تاکید بر رعایت دو چندان بهداشت دهان و دندان مادر، فعالیت بدنی مادر توصیه و ارائه می شود.

مشاوره قبل از بارداری برای چه کسانی ضرورت دارد؟

در ابتدا باید بگوییم که مشاوره قبل از بارداری برای همه زنانی که قصد باردار شدن را دارند لازم و ضروری است اما برای عده ای خاص بیش از پیش اهمیت دارد و باید انجام دهند تا بتوانند با سلامتی و موفقیت این مرحله از زندگی شان را پشت سر بگذارند.

  • آن دسته از خانم های که از انواع روش های جلوگیری از بارداری استفاده می کنند که بتوانند به درستی فاصله زمانی بین قطع روش ها را با بارداری بدانند.
  • مادرانی که خارج از سن طبیعی بارداری، حامله شده اند. افراد زیر 18 سال و بالای 35 سال سن
  • در خانواده های که سابقه ابتلا به بیماری های ارثی و زمینه ای وجود دارد.

پرسش های متداول در جلسات مشاوره قبل از ازدواج

عموماٌ متخصصین این حوزه درمانی برای دسترسی به یک سری اطلاعات مهم از زندگی مراجعه کنندگان خود اقدام به پرسیدن تعداد سوال می کنند تا بتوانند فرآیند جلسات مشاوره قبل از بارداری را کنترل کنند. این پرسش ها در مورد آشنایی با سوابق پزشکی و زندگی زوجین می باشد. موارد زیر را شامل می شوند:

  • سن و سال زوجین
  • سلامت عمومی و نوع سبک زندگیپ
  • تعداد دفعات و انجام تمرینات ورزشی در طی مدت زمانی مشخص
  • چگونگی عادات غذایی
  • وضعیت روحی و عاطفی
  • روند چرخه عادت ماهانه
  • سابقه خانوادگی بیماری های ژنتیکی
  • سوابق آلرژیکی
  • سوابق انجام انواع جراحی ها
  • استعمال دخانیات یا مواد مخدر و مشروبات الکلی
  • سوابق بارداری یا سقط جنین
  • سوابق ابتلا به بیماری های خاصی همچون: دیابت، صرع، قلبی و عروقی

آزمایشات قبل بارداری کدام اند؟

همانطور که در مباحث پیشین بدان اشاره شد پزشک متخصص زنان و زایمان در جلسات مشاوره ای قبل ازدواج آزمایش های را به منظور بررسی و ارزیابی وضعیت زوجین و سنجش میزان آمادگی های آن ها تجویز می کند که عبارت اند از:

  • غربالگری های ژنتیکی: در این نوع آزمایش در ابتدا به بررسی سوابق خانوادگی، سن و سایر عواملی که احتمال ابتلا نوزادان به بیماری ژنتیکی در بدو تولد را افزایش می دهد. همچنین کیفیت و طول عمر کودک را تحت تاثیر قرار می دهد. بیماری های از قبیل: تالاسمی، آنمی سیکل سل، سیستیک فیبروزیس، فنیل کتوزی و … جزو آن دسته از عارضه های است که در غربالگری ژنتیکی مورد بررسی قرار می گیرد.
  • تست قند خون به صورت ناشتا که احتمال ابتلا به دیابت مورد بررسی قرار می گیرد.
  • آزمایش تیروئید: در این آزمایش مشکلاتی همچون کم کاری و پر کاری تیروئید تشخیص داده می شود.
  • آزمایش تعیین گروه خونی به منظور پیشگیری از ابتلا به اختلالات خونی مادر و جنین انجام می شود.
  • آزمایش بررسی آنتی بادی ها برای سنجش میزان ایمنی بدن فرد
  • چکاپ و معاینات پوستی و پستان نیز انجام می شود
بیشتر بخوانید
علت بارداری خارج از رحم

چه واکسن های قبل از اقدام به بارداری تزریق می گردد؟

با انجام آزمایش خونی ساده می توان نیاز به تزریق واکسن در بدن افراد را تشخیص داد. رایج ترین واکسن های مورد استفاده برای اقدام به بارداری عبارت اند از: واکسن کزاز، واکسن هپاتیت B، واکسن آبله مرغان، آنفولانزا، سرخچه و دیفتری از مهم ترین آن ها است.

دکتر منیژه سیمین دخت هاشمی جم جراح و متخصص زنان و زایمان و نازایی و فوق تخصص پرناتولوژی در تهران، با استفاده از جدیدترین روش ها و تکنیک های پزشکی آماده ی ارائه خدمات و مشاوره به شما عزیزان در زمینه مشاوره قبل از بارداری می باشد.
جهت تماس و برقراری ارتباط می توانید با شماره 02166125753 تماس حاصل فرمایید.              صفحه اینستاگرام دکتر منیژه سیمین دخت هاشمی جم 

سخن پایانی

چنانچه مطالب فوق مفید فائده تان واقع شد می توانید آن را با ذکر منبع از وب سایت رسمی خانم دکتر منیژه سیمین دخت هاشمی جم برای دوستان و آشنایان تان به اشتراک بگذارید. این گونه به افزایش سطح آگاهی های عمومی و دانش پزشکی خود و اطرافیان تان می افزایید. برای مطالعه سایر مقالات مرتبط می توانید بر روی عناوین ذکر شده کلیلک کنید.

_ مشاوره پیش از بارداری

_ مراقبت های دوران بارداری

_ تغذیه در دوران بارداری

دکتر منیژه سیمین دخت هاشمی جم

فارغ التحصیل جراحی زنان و زایمان سال 1386 از دانشگاه علوم پزشکی ایران

فارغ التحصیل دکترا حرفه ای از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی سال 1373

فلوشیپ پرناتولوژی از بیمارستان صارم سال 1393

عضو جامعه جراحان اروپا NESA

دارای بیش از 15 سال کار در حیطه جراحی و بیماری های زنان و زایمان در بیمارستان های تهران

برچسب ها:
پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با پزشک