دکتر منیژه سیمین دخت هاشمی جم جراح و متخصص زنان زایمان و نازایی در رابطه با بارداری و روزه داری مطالبی را یادآور شدند که در ادامه بخش هایی از آن را میخوانیم
در 3 تا سه ماهه بارداری تنها دوره ای که خوددن و نخوردن مادر در دشد جنین تاثیر مستقیم ندارد سه ماهه اول بارداری است در سه ماهه اول بارداری رشد جنین وابسته به فاکتورهای ژنتیکی درون زای خود جنین است و اینکه مادر چه اندازه غذا میخورد روی رشد جنین اثر ندارد.
وی افزود: اما مطلب مهم این است که وقتی مادری به دلیل تهوع و استفراغ بارداری بیش از دوسه روز از خوردن غذاهای مفید حتی مایعات محروم می ماند تولید ماده ای در بدن به نام کتون می تواند اثر نامطلوب روی رشدجنین داشته باشد بنابراین در کل وقتی بررسی های دقیق تر صورت میگیرد در هیچ یک از سه ماهه بارداری به مادر باردار توصیه نمیشود که بیشتر از دو یا سه ساعت از خوردن مواد غذایی دوری کند.
دکتر هاشمی جم تاکید کرد: در رابطه با سه ماهه اول اگر هر دو یا سه ساعت یک وعده کوچک غذایی وارد معده بشود میتواند به کنترل تهوع مادر کمک شایانی کرد. موارد شدید تهوع و استفراغ سه ماهه اول بارداری هم باید با سرم درمانی و داروهای تزریقی درمان شود.
در آخر وی خاطر نشان کرد مادر باردار مجاز به روزه گرفتن نیست و بهتر است با خوردن مواد غذایی سالم ارگانیک و به موقع هم سلامت مادر را تامین کنیم و هم رشد جنین را دچار وقفه نکنیم.
فایل صوتی خانم دکتر منیژه سیمین دخت هاشمی جم در این باره را میتوانید در زیر گوش دهید:
دکتر منیژه سیمین دخت هاشمی جم
فارغ التحصیل جراحی زنان و زایمان سال 1386 از دانشگاه علوم پزشکی ایران
فارغ التحصیل دکترا حرفه ای از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی سال 1373
فلوشیپ پرناتولوژی از بیمارستان صارم سال 1393
عضو جامعه جراحان اروپا NESA
دارای بیش از 15 سال کار در حیطه جراحی و بیماری های زنان و زایمان در بیمارستان های تهران
0 دیدگاه