مدت زمان مطالعه ۴ دقیقه

انجماد تخمک

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: میانگین: ]

مشکلات ناباروری و از دست رفتن توان باروری در زنان در سنین بالا از طبیعی ترین و شایع ترین مشکلاتی است که بسیاری از زنان و دختران مجرد با آن روبرو هستند. در گذشته دخترانی که در سنین بالا ازدواج نکرده بودند از مهم ترین نگرانی هایی که داشتند این بود که در آینده امکان باروری و مادر شدن را نیز از دست می دهند. اما با گذشت زمان و پیشرفت هایی که در حوزه پزشکی رخ داد از مهم ترین روش هایی که به منظور جلوگیری از این مشکل انجام شد انجماد تخمک برای زنان بود.

روش انجماد تخمک

فهرست محتوا

این روش در سنین خاصی انجام می شود و تمامی هدف پزشکان این است که زنان در آینده هم امکان باروری داشته باشند.

روند انجام انجماد تخمک بدین شکل است که از زنان و دختران مجرد تخمک هایی برداشت می شود و در فضای آزمایشگاه با انجام اقداماتی روی آن می توانند تخمک را برای مرحله فریز کردن اماده کنند.

در نهایت تخمک در دمای زیر صفر فریز شده و برای آینده نگه داری می شود.

زنان و دختران در آینده هر زمانی که بخواهند می توانند این تخمک ها را به منظور تلقیح با اسپرم از حالت فریز خارج کنند.

زمانی که تخمک ها با اسپرم ترکیب شد به رحم زنان منتقل می شود تا روند رشد جنین آغاز شود.

عوارض انجماد تخمک

واقعیتی که وجود دارد این است که این روش همچون تمامی روش هایی که به نوعی مصنوعی محسوب می شود دارای عوارضی است که رفع آن ها غیر ممکن و تا حدودی از اختیارات و توانایی های علم پزشکی امروز خارج است.

برای مثال یک سری عوارض احتمالی که وجود دارد از این قرار است:

  • زنان با انجام فریز تخمک خود را امیدوار می کنند که می توانند در آینده از تخمک فریز شده استفاده کنند و بارور شوند. اما اگر چند سال به این امید زندگی کنند و در آینده به دلایل مختلفی این امکان برایشان فراهم نشود تخمک فریز شده به بارور نشود می تواند موجب بروز ناراحتی و افسردگی برای انان شود. از این رو پزشکان تلاش می کنند از احتمال وقوع چنین اتفاقاتی برای انان بگویند تا زنان و دختران با نگاهی واقع بینانه وارد پروسه ی انجماد تخمک شوند.
  • دارو هایی که برای تحریک تخمدان استفاده می شود گاهی سبب بروز درد و ناراحتی می شود.
بیشتر بخوانید
درمان ناباروری با IUI

کیفیت تخمک فریز شده

واقعیتی که وجود دارد این است ک کیفیت تخمک فریز شده بستگی به سن زنان دارد . در واقع اگر زنان در سنین مناسبی برای فریز کردن تخمک اقدام کنند کیفیت تخمک فریز شده در آینده افزایش خواهد داشت و احتمال بارور شدن تخمک فریز شده در آینده افزایش می یابد.

از این رو توصیه مان است که اگر برای فریز کردن تخمک تصمیم دارید هر چه سریع تر مشاوره های لازم را از پزشک دریافت کنید و روند انجام این اقدام پزشکی را اغاز کنید.

بهترین سن برای فریز تخمک

از مهم ترین نکاتی که باید در نظر داشته باشید این است که تخمک ها با این تفکر فریز می شوند که زنان در سنین خاصی تخمک هایشان توان بیشتری در لقاح موفق با اسپرم مردان دارند ولی با افزایش سن توان باروری زنان کاهش خواهد داشت. در واقع در سنین خاصی از زنان تخمک ها قوی تر هستند و روند باروری در زنان از شانس بالایی برخودرار است. از این رو زنان در سنینی که امکان باروری در آنان زیاد است می توانند برای انجماد تخمک اقدام کنند.

به باور اغلب پزشکان متخصص در این حوزه بهترین سن برای فریز تخمک سنین مابین 30 تا 35 است. زیرا در این سن تخمک ها قوی تر هستند و احتمال موفقیت باروری در آینده در آنها بیشتر است.

به میزانی که زنان در سن بیشتری باشند میزان موفقیت تخمک ها برای باروری زنان کاهش پیدا می کند.

دکتر خوب برای فریز تخمک

مهم ترین دغدغه زنان و مردان این است که برای انجام انجماد تخمک به دکتر خوب برای فریز تخمک مراجعه کنند. قطعا این مساله هوشمندانه ترین اقدامی است که زنان و مردان انجام می دهند زیرا که دکتر خوب برای فریز تخمک با تکیه بر تجربه و مهارتی که دارد می تواند موفقیت نتیجه این اقدام پزشکی را افزایش دهد.

بیشتر بخوانید
درمان ناباروری

نتیجه گیری

در پایان توصیه ما این است که برای انجام انواع اقدامات پزشکی مخصوصا فریز کردن تخمک به بهترین پزشکان مراجعه کنید و پیش از آغاز روند انجماد مشاوره های لازم را داشته باشید تا آگاهانه وارد این مسیر شوید.

راه های برقراری ارتباط با دکتر منیژه سیمین دخت هاشمی جم

صفحه اینستاگرام

شماره تلفن: 02166125753

بیشتر بخوانید: مراقبت های دوران بارداری

دکتر منیژه سیمین دخت هاشمی جم

فارغ التحصیل جراحی زنان و زایمان سال 1386 از دانشگاه علوم پزشکی ایران

فارغ التحصیل دکترا حرفه ای از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی سال 1373

فلوشیپ پرناتولوژی از بیمارستان صارم سال 1393

عضو جامعه جراحان اروپا NESA

دارای بیش از 15 سال کار در حیطه جراحی و بیماری های زنان و زایمان در بیمارستان های تهران

برچسب ها:
مقالات مرتبط
پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با پزشک