دکتر منیژه سیمین دخت هاشمی جم » بیماری های زنان » آیا آندومتریوز سرطان است؟
مدت زمان مطالعه ۴ دقیقه

آیا آندومتریوز سرطان است؟

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 4]

آیا آندومتریوز سرطان است؟

فهرست محتوا

بیماری آندومتریوز یک نوع عارضه در اندام تناسلی زنان و در بخش رحم آن ها ایجاد می شود، بسیاری از افراد بر این باورند این عارضه می تواند کشنده باشد، یا اینکه شاید به عنوان یک عاملی برای شروع سرطان تخمدان یا رحم در خانم ها باشد، به همین خاطر بر آن شده ایم با مطالعات فراوان از منابع مختلف معتبر علمی مقاله ای در این باره در اختیارتان قرار دهیم. زیرا فقط با اطلاعات آگاهی بالا است که می توان بر انواع بیماری های خطرناک غالب شد راهی برای نجات و دستیابی به سلامتی یافت. با ما همراه باشید: جهت دسترسی سریع به هر کدام از مباحث مقاله می توانید از فهرست مربوطه استفاده نمائید.

بیماری آندومتریوز چیست؟

در ابتدا باید بدانید که بیماری آندومتریوز یک نوع اختلال مزمن و شایع در میان خانم ها است، بافتی که جداره داخلی رحم را در بر می گیرد انی عارضه را تشکیل می دهد. آندومتریوز به به 4 مرحله، محدود، خفیف، متوسط و شدید دسته بندی می شود که هر کدام از آن ها نشان از محل قرار گیری و شدت این عارضه هستند. با توجه به ارزیابی های انجامشده به این نتیجه رسیده ایم که امکان بروز چنین عارضه ای در هر رده سنی از دوران بلوغ تا یائسگی خانم ها وجود دارد و اغلب افراد در سنین 20-30 سالگی درگیر این عارضه می شوند. متاسفانه این بیماری خاصیت رشد و فراگیری دارد تا جایی که در بخش های دیگری در اندام تناسلی زنانه همانند: لوله های فالوپ و تخمدان ها نیز مشاهده شده است.

تصاویری از آندمتریوز

نشانه های آندومتریوز شدید

  • اولین علائمی که از این عارضه ظهور پیدا می کند احساس درد در ناحیه لگن در زمان عادت ماهانه است به طور یکه در طی گذشت مدت زمانی این درد ها بیشتر و بیشتر می شوند. حتی تا کنون بسیار گزارش شده است که در حین برقراری رابطه جنسی نیز متوجه درد های سنگینی خواهید شد. البته توجه داشته باشید شدت درد در این نواحی لزوماٌ نشان از ابتلا به این بیماری نیست.
  • خونریزی غیر قابل کنترل و بیش از حد معمول نیز یکی دیگر از علامت های وجود این بیماری است. حتی گاهی هم وجود خون در ادرا یا مدفوع نیز می تواند حاکی از ابتلا به آندومتریوز باشد.
  • انقاباضات روده ای و کمر دردهم از سایر علائم آن محسوب می شود.
  • در پاره ای از موارد نیز مشاهده شده است که آندومتریوز گاهی هم همراه با سندروم روده تحریک پذیر که در افراد اضطراب بسیار شایع است هم با نشانه های از قبیل: اسهال، یبوست، درد در ناحیه شکمی همراه است.
بیشتر بخوانید
علت بارداری خارج از رحم

بیماری آندومتریوز و خطر ابتلا به سرطان

با توجه به حجم زیاد ابهامات و سوالات مطرح شده در این مورد، به ارائه توضیحات مربوط به آن می پردازیم. البته بنا بر تحقیقاتی که انجام شده است در نتایج به دست آمده کمی با ضد و نقیض مواجه شده ایم. عده ای از پزشکان بر این باورند که شواهد و تخقیقاتی که نشان دهد آندومتریوز در نهایت می تواند به سرطان بدل شود در دست نیست، اما برخی از انواع سرطان ها در افرادی که به بیمایر آندومتریوز مبتلا بوده اند شایع تر است. متخصصین این حوزه درمانی از سرطان رحم تحت عنوان سرطان آندومتر نیز یاد می کنند، زیرا این عارضه نسبتاٌ خطرناک از بافت اندومتر شروع می شود و همینطور علت ابتلا به آن نیز هم چنان ناشناخته باقی مانده است. در طی بررسی های انجام شده و آماری که وجود دارد بر این مبنا است که حدود ندومتر 7/0  از افراد مبتلا به آندومتریوز حدود 10 سال بعد به سرطان آندومتر دچار می شود که در این میان شیوع این سرطان  2/0 درصد از افراد تشخیص داده می شود. در نهایت با توجه به تمامی این اعداد ارقام به طور کلی می توان گفت کمتر از 1 درصد از مبتلا به آندومتریوز به این نوع سرطان دچار خواهند شد.

جمع بندی مبحث آندومتریوز

خانم های که درگیر این بیماری هستند در نظر داشته باشند که شاید این عارضه تمامی ابعاد زندگی شان و یا حتی کمیت و کیفیت را تحت تاثیر قرار دهد اما تمام این اوصاف می توان گفت که سرطانی نیست.

در آخر این که اگر در مورد این بیماری نیاز به کسب اطلاعات بیشتر و حتی چکاپ و بررسی توسط یک متخصص زنان متبحر و کارآمد داشتید می توانید از طریق راه های ارتباطی زیر با خانم دکتر منیژه سیمین دخت هاشمی جم اقدام کنید.

صفحه اینستاگرام دکتر منیژه سیمین دخت هاشمی جم

بیشتر بخوانید
از هیستروسکوپی چه می دانید؟

شماره تلفن تماس: 02166125753

 

 

دکتر منیژه سیمین دخت هاشمی جم

فارغ التحصیل جراحی زنان و زایمان سال 1386 از دانشگاه علوم پزشکی ایران

فارغ التحصیل دکترا حرفه ای از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی سال 1373

فلوشیپ پرناتولوژی از بیمارستان صارم سال 1393

عضو جامعه جراحان اروپا NESA

دارای بیش از 15 سال کار در حیطه جراحی و بیماری های زنان و زایمان در بیمارستان های تهران

برچسب ها:
پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با پزشک